Uzturlīdzekļu (alimentu) piedziņa un bērnu aprūpe
Labdien visiem foruma dalībniekiem. Gribu lūgt padomu par uzturlīdzekļu jautājumu. Bērna tēvs jau pusgadu oficiāli nekur nestrādā (it kā), līdz ar to maksā tiešām smieklīgas summas, lai gan es zinu, ka viņam ir ienākumi no neoficiāliem darbiem un dzīvesveids nebūt nav nabadzīgs. Uzturlīdzekļu garantiju fonds maksā tikai minimumu, bet ar to mūsdienās bērna pulciņiem un skolai knapi pietiek. Vai ir reāli caur tiesu piedzīt lielāku summu, ja cilvēks slēpj savus patiesos ienākumus? Varbūt kādam ir pieredze, kā pierādīt tiesā, ka tēva izdevumi neatbilst viņa deklarētajai nullei kontā? Negribas kašķēties, bet bērna intereses man ir pirmajā vietā.
5 Views

Sveika! Šī ir ļoti izplatīta un skumja situācija, bet tici man, tiesas nav muļķas un redz tādus "bezdarbniekus" cauri. Tomēr, lai to pierādītu juridiski pareizi, vajag labu advokātu, kas māk pieprasīt attiecīgas izziņas un noformēt prasību tā, lai tiesnesim nebūtu šaubu. Es savulaik līdzīgā lietā sadarbojos ar https://advokats-lv.com/ biroju. Viņi palīdzēja savākt pierādījumus par bijušā vīra patieso dzīves līmeni un panāca daudz lielākus uzturlīdzekļus nekā valsts minimums. Tas prasa laiku, bet ir tā vērts bērna nākotnes dēļ. Galvenais ir pašai neieslīgt emocijās, bet ļaut juristiem runāt likuma valodā – tas parasti strādā vislabāk.